​Anders Behring Breivik, autorul atacurilor teroriste din 22 iulie din Norvegia, ar fi filmat masacrul de pe insula Utoya, unde a impuscat mortal 69 de tineri, spun reprezentantii politiei norvegiene, citati de Sky News. Potrivit acestora, Breivik ar fi marturisit ca a filmat cele 72 de minute de macel. Breivik ar fi facut aceasta marturisire in timpul interogatoriilor si, in plus, el isi exprimase intentia de a filma atacurile si in manifestul sau, prezentat in presa imediat dupa atacuri.

"Suntem in cautarea camerei pe care el ar fi folosit-o ca sa filmeze, dar deocamdata nu am gasit nimic", spun anchetatorii norvegieni. care nu exclud varianta ca filmuletul masacrului sa fi ramas pe insula Utoya.

Anders Behring Breivik a fost arestat in seara de 22 iulie, imediat dupa cele doua atacuri pe care le-a comis, soldate cu moartea a 91 de persoane - cel cu bomba din fata unei cladiri guvernamentake din Oslo si atacul armat de pe insula Utoya, unde avea loc o reuniune a organizatiei de tineret a partidului de guvernamant. Breivik a declarat, in timpul interogatoriilor, ca intentiona sa atace si Palatul Regal din Norvegia, iar dupa atacuri, ar fi sunat el insusi la numarul de urgenta al politiei 112, anuntand ca a comis un masacru.