In manifestul "2083: O declaratie europeana de independenta", autorul dublului-atentat de la Oslo, Anders Behring Breivik, face mai multe referiri la tara noastra. Printre altele, norvegianul scrie despre: deportarile din Baragan, romii din tara noastra, formatiunile politice PRM si Noua Dreapta, precum si despre cum a reusit sa-si finanteze atacurile prin intermediul unei companii care folosea forta de munca din Romania.

Anders Behring BreivikFoto: Reuters

Redam, dupa cum urmeaza, cateva fragmente referitoare la tara noastra, din documentul redactat de catre Anders Behring Breivik:

  • Despre Romania, in contextul valului otoman de islamizare:

"Cel de-al doilea val de islamizare a inceput in secolul al XI-lea. Toate regiunile din Europa de Est, Anatolia (Turcia de azi), Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, toate tarile din jurul Marii Mediterane, odata crestine, au devenit Imperiul Islamic. Acest val a durat din secolul al XI-lea pana in secolul al XVII-lea, cand armata otomana a fost oprita la portile Vienei, in anul 1683." (pagina 121)

  • Despre sclavia practicata de otomani pe teritoriul tarii noastre si expeditiile din Transilvania:

"Sultanii otomani, conform prevederilor Legii Islamice, au pus in practica o sclavie agresiva in Balcani, in special in timpul secolului al XV-lea (Mehmed I: 1402-1421; Murad al II-lea:1421-1451; si Mehmet al II-lea: 1451-1481). Cronicarii contemporani turci, bizantini si latini recunosc, deopotriva, ca in timpul campaniilor desfasurate pentru unificarea Romaniei latine si a Balcanilor slavi sub stindardul Islamului, precum si in timpul 'raziilor' efectuate pe teritoriile crestine, turcii au redus masele de locuitori la sclavie. (...) Italianul franciscan Bartholome de Yano (Giano dell'Umbria) vorbeste despre aproximativ 70.000 de sclavi capturati pe parcursul a doua expeditii in Transilvania (1438)." (pagina 134)

  • Despre castigarea independentei Romaniei:

"In luna martie a anului 1878, sub presiunea exercitata de catre Marea Britanie, Rusia semneaza 'Tratatul de la San Stefano', in care Imperiul Otoman recunoaste independenta Romaniei, a Serbiei si a Muntenegrului, si autonomia Bulgariei. (...) La Congresul de la Berlin, Romania, Serbia si Muntenegru sunt recunoscute drept independente." (paginile 158-159)

  • Despre Vlad Tepes, enumerat printre eroii europeni odinisti si cruciati care au opus rezistenta si au ajutat la combaterea islamizarii:

"Romania: Vlad Tepes - eroul cruciat al romanilor. Vlad Tepes a fost un geniu al razboiului psihologic. Mostenirea lasata de el merita sa fie studiata in scolile moderne de relatii publice, stiinte politice, militare, psihologie sociala. Tepes a avut doi inamici: tulburarile interne sau tradarea si pericolul islamic, care ii ameninta tara. A reusit sa-si invinga dusmanii din afara granitelor tarii, cu o cruzime obisnuita pentru conducatorii vremurilor sale. A dat o nota de 'spectacol' cruzimii, pentru a obtine un efect maxim. Tepes a fost cel mai mare maestru al imagologiei, cu sute de ani inainte ca aceasta stiinta sa fie descoperita si teoretizata." (pagina 252)

  • Despre o discutie pe care a purtat-o cu o "doamna crescuta in timpul dictaturii comuniste din Romania":

"In timpul unei conversatii pe care am purtat-o cu un prieten suedez si cu o doamna care a fost crescuta in timpul dictaturii comuniste din Romania, am ajuns la concluzia ca vesticii sunt cel putin la fel de 'spalati pe creier' cand vine vorba de corectitudine politica si multiculturalism, ca si in cazul comunismului." (pagina 387)

  • Despre deportarile din Baragan, in capitolul referitor la transferul de populatie (deportarile) in Uniunea Sovietica:

"Deportarile din Baragan au fost o serie de actiuni pe scara larga, efectuate in anii '50 de catre regimul Comunist Roman. Scopul lor a fost mutarea fortata a oamenilor care locuiau pe o raza de aproximativ 25 de kilometri de granita iugoslava (actualele judete Timis, Caras-Severin si Mehedinti) in Campia Baraganului. Scopul, asa cum a fost dezvaluit ulterior intr-un document scris in Timisoara, in 1956, a fost 'purificarea Banatului': purificarea etnica de germani, sarbi si aromani. In plus, planurile au implicat expulzarea de membri ai mai multor categorii sociale, considerate periculoase de catre Partidul Comunist Roman: fermieri cu mult pamant (cunoscuti sub numele de 'chiaburi', termen aproximativ echivalent cu 'kulak-ii' sovietici), hangii si proprietari de restaurante, refugiati din Basarabia si macedoneni, fosti membri ai Wehrmacht-ului, cetateni straini, rude ale refugiatilor, simpatizanti titoisti, colaboratori ai Germaniei naziste pe timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, angajati ai Armatei romane, functionari publici care fusesera concediati, rude ale contra-revolutionarilor, activisti pentru drepturile politice si civice, oameni de afaceri cu legaturi cu Occidentul si lideri ai comunitatii etnice germane." (pagina 769)

  • Despre formatiunile politice Partidul Romania Mare (PRM) si Noua Dreapta, in capitolul referitor la partidele de dreapta si organizatiile nationaliste din Europa de Est:

"Anti-imigratia sau anti-islamizarea nu se numara printre preocuparile de baza ale partidelor nationaliste din Europa de Est. Intrucat imigratia in aceste tari este foarte limitata, aceste partide nu s-au mobilizat impotriva imigrantilor. Mai degraba, ei au promovat puternic nationalismul de dreapta si, ca atare, au antrenat sentimente anti-UE, precum si anti-semite si opozitia fata de alte grupari etnice, in special romi (tigani). (pagina 1249) In Romania, reprezentantii sunt: 'Partidul Romania Mare' (PRM) si 'Noua Dreapta' (n.r. ofera link-uri catre paginile de Wikipedia ale ambelor formatiuni)." (pagina 1250) Breivik mai mentioneaza Partidul Romania Mare printre membrii asociatiei partidelor europene nationaliste si de extrema-dreapta, EuroNat si Noua Dreapta, ca membra a Frontului National European. (pagina 1253)

  • Despre tiganii din Romania, in capitolul referitor la instituirea unei natiuni a romilor:

Breivik scrie ca Romania se claseaza pe locul al doilea in clasamentul tarilor europene, in ceea ce priveste numarul populatiei de romi - cu 535.140 de tigani, cetateni romani. Norvegianul mai scrie ca in Europa ar trebui constituita o "natiune a romilor". (pagina 1321)

  • Despre cum a facut sute de mii de euro pentru finantarea atacurilor, printr-o companie care folosea forta de munca din Romania si la care lucra si un roman:

Breivik realizeaza un interviu cu sine insusi. La una dintre intrebarile legate de viata personala si convingerile sale, norvegianul povesteste despre una dintre companiile sale, la care angajase si un roman:"Am inteles devreme ca pentru a fi in masura sa te dedici in totalitate misiunii tale, trebuie sa obtii independenta economica. (...) La finele anului 2002, lucram cu norma intreaga ca director de nivel mijlociu ('mid-level leader') intr-o companie de servicii pentru clienti. In acelasi timp, am pus bazele unei companii care se concentra pe externalizarea de servicii de programare pentru clienti. A mers destul de bine. In luna mai a anului 2003 mi-am dat demisia de la slujba mea de zi, pentru a ma concentra in intregime asupra afacerii mele. In urmatorii trei ani am lucrat, in medie, cate 12 ore pe zi pentru compania mea, E-Commerce Group.La un moment dat am avut 6 angajati: doi in Norvegia, doi in Rusia, unul in Romania si unul in Indonezia. Am inregistrat o firma off-shore si mai multe conturi bancare off-shore, pentru a evita impozitarea excesiva a statului. In acest fel, am putut economisi fonduri mai repede. Planul meu initial a fost sa castig cel putin 5 milioane(n.r. de coroane norvegiene, echivalentul a peste 640.000 de euro), pe care sa le folosesc pentru a incepe o miscare conservatoare pan-europeana sau o operatiune ampla. Am castigat primul milion (n.r. de coroane norvegiene, echivalentul a aproximativ 130.000 de euro) la doar 24 de ani, apoi l-am amplificat de patru ori in 12 luni. In 2005 si 2006, compania mea a fost lovita de recesiune. Ca urmare, am decis sa intrerup activitatea si sa salvez toate fondurile ramase. Modul cel mai rentabil pentru a face acest lucru in tara mea este sa-ti declari falimentul, ceea ce am si facut. Mi-am indeplinit scopul si acum am suficiente fonduri pentru a continua planificarea unei operatiuni de asalt." (pagina 1381).

Alte informatii despre companie se regasesc in CV-ul lui Breivik, redactat in totalitate in manifest: "2005-2007: Director general al E-Commerce Group AS (50% - societate de investitii, 50% - societate de vanzari/companie de externalizare). Total de sapte angajati: trei in Norvegia, unul in Rusia, unul in Indonezia, unul in Romania si unul in SUA. (n.r. am redat textul intocmai, desi, cu cateva pagini in urma, Breivik scrisese ca firma sa ar fi avut sase angajati) Externalizare de servicii de programare pentru companiile straine, vanzare de solutii de software/programare. Am realizat tranzactii (bursa/valuta/marfuri). Compania a fost o 'vaca de muls', in scopul finantarii unei operatiuni militare de rezistenta. A avut succes, desi cele mai multe dintre fondurile au fost canalizate prin intermediul unei filiale din Insulele Caraibe (cu baza in Antigua - loc in care tarile europene nu au acces): Brentwood Solutions Limited, cu conturi bancare in alte natiuni caraibiene si in Europa de Est. E-Commerce Group si-a incheiat activitatea in 2007, iar cele mai multe dintre fondurile au fost canalizate intr-o 'maniera neortodoxa' in Norvegia, pentru a fi puse la dispozitia operatiunii." (pagina 1400)

La pagina 1410 a documentului, norvegianul detaliaza conceptul de afaceri al companiei E-Commerce Group: "externalizarea de servicii de programare pentru clienti din SUA si Europa, prin utilizarea fortei de munca din Indonezia, Rusia si Romania. Produsele variau de la site-uri web, la solutii avansate de software."

Anders Behring Breivik - norvegianul in varsta de 32 de ani care a recunoscut ca este autorul dublului-atentat de la Oslo, in care si-au pierdut viata 76 de persoane (potrivit celui mai recent bilant anuntat de catre politia norvegiana) - va ramane in arest preventiv timp de opt saptamani (dintre care patru in izolare completa), cu posibilitate de prelungire.

Acces catre manifestul "2083: O declaratie europeana de independenta" scris de catre Anders Behring Breivik, un rezumat al sectiunii din document in care explica ideologia miscarii conservatoare/nationaliste din care pretinde ca face parte, precum si fragmente din jurnalul pe care l-a tinut in timpul pregatirilor pentru atacuri - AICI

Nota: Politia, citata de catre presa norvegiana, a confirmat ca Anders Behring Breivik este autorul manifestului "2083: O declaratie europeana de independenta", pe care l-a trimis "prietenilor" sai, individual, prin e-mail si prin mesaje, pe Facebook, si pe care l-a incarcat pe diverse forumuri anti-islamice si site-uride torrente, cu doar cateva ore inainte de atacuri. Selectia fragmentelor pe care le publicam a fost facuta dupa parcurgerea integrala a celor 1.518 pagini ale documentului.

Citeste si: