Anders Behring Breivik, autorul atacurilor sangeroase din Norvegia, va putea iesi din regimul de izolare completa in care a fost plasat dupa arestarea sa in 22 iulie, a anuntat politia norvegiana, care a precizat insa ca acesta va ramane izolat fata de ceilalti detinuti, transmite AFP.

Breivik zambeste la iesirea din tribunalFoto: Reuters

"Nu vom mai prelungi izolarea totala dupa data de 17 octombrie", a declarat procurorul de politie Christian Hatlo intr-un briefing de presa.

Breivik va putea astfel sa iasa din izolare totala marti, dar va ramane in detentie preventiva in inchisoarea de maxima securitate din Ila, in apropiere de Oslo, cel putin pana la 14 noiembrie, data la care un judecator va decide prelungirea masurii de arest.

Practic, insa, extremistul norvegian va ramane separat de ceilalti detinuti, din motive de securitate, a precizat Hatlo.

In august, in timpul unei infatisari cu usile inchise in fata tribunalului din Oslo, Breivik a contestat aceasta masura, despre care a spus ca este "o metoda de tortura sadica".

In varsta de 32 de ani, Anders Behring Breivik a fost arestat in seara de 22 iulie, imediat dupa cele doua atacuri pe care a recunoscut ca le-a comis - cel cu bomba din fata unei cladiri guvernamentale din Oslo si atacul armat de pe insula Utoya, unde avea loc o reuniune a organizatiei de tineret a partidului de guvernamant. In total, atacurile s-au soldat cu moartea a 77 de persoane, dintre care numerosi tineri.