Un cuplu de lesbiene din Norvegia este creditat cu salvarea a circa 40 de persoane in timpul masacrului produs pe 22 iulie pe insula Utoya, cand un barbat a deschis focul impotriva unor tineri aflati intr-o tabara de vara, transmite The Envoy, un blog YahooNews. Povestea celor doua femei, Hege Dalen si Toril Hansen, a fost relatata de mai multe site-uri de stiri si bloguri pentru lesbiene si homosexuali, care au notat faptul ca informatia "nu a primit prea multa atentie din partea presei occidentale".

Memorial in fata insulei UtoyaFoto: Reuters

Publicatia finalndeza Helsingin Sannomat a relatat ca Hege Dalen si sotia ei, Toril Hansen, serveau cina in seara zilei de 22 iulie, pe malul opus insulei Utoya, cand au auzit tipete. "Mancam. Apoi s-au auzit impuscaturi si tipete ingrozitoare. Am vazut cum tinerii se aruncau panicati in apa lacului", a declarat Dalen.

Cele doua femei s-au urcat in barca lor si au plecat pe lac, salvand mai multi tineri din apa.

Potrivit informatiilor, Dalen si Hansen au efectuat patru transporturi cu supravietuitori ai masacrului, salvand circa 40 de persoane.

"In timp ce transportau supravietuitori, femeile au vazut cum gloantele au lovit partea dreapta a barcii lor", a scris publicatia finlandeza.

Povestea celor doua lesbiene a fost relatata de mai multe site-uri de stiri si bloguri pentru lesbiene si homosexuali, care au notat faptul ca informatia "nu a primit prea multa atentie din partea presei occidentale".

Anders Behring Breivik (32 de ani) a marturisit ca este autorul atentatului cu masina-capcana din centrul capitalei norvegiene, precum si al atacului armat de pe insula Utoya, soldate cu 76 de morti.

Dupa ce a detonat masina in capitala norvegiana, Breivik s-a dus pe insula Utoya deghizat in politist, impuscand peste 100 de persoane ce luau parte la o tabara de vara organizata de Partidul Laburist. Cel putin 68 de persoane au fost ucise pe insula.