Presedintele PSD, Victor Ponta, va pleca, duminica viitoare, in SUA, el nefiind insotit de liderul PNL, Crin Antonescu, asa cum se stabilise initial, la perfectarea vizitei, potrivit unor surse din partid citate de Mediafax. Contactat de HotNews.ro, Ponta a declarat ca va comunica agenda agenda sa externa la momentul oportun.

Apropiati ai liderului PSD sustin ca Ponta ar urma sa aiba intalniri cu vicepresedintele Joe Biden si cu secretarul de stat, Hillary Clinton.

De asemenea, presedintele PSD urmeaza sa discute cu lideri ai Partidului Democrat si cu oficiali ai Congresului si Senatului.

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu si-au fixat ca prioritati externe pentru anul 2012 o vizita politica in SUA si una la Bruxelles, obiectivele pentru primul semestru fiind alte doua vizite, una in Danemarca si alta in Olanda.

"Probabil ca vom merge si in SUA pentru a avea o intalnire politica. (...) Pentru semestrul acesta prioritatile sunt Danemarca si Olanda, pentru tot anul prioritatile sunt Bruxelles si o vizita probabil in SUA", preciza, in 9 ianuarie, Victor Ponta.