Autorii Denisa Comănescu și Nicolae Prelipceanu prezintă antologia „Miniaturas de tiempos venideros. Poesía rumana contemporánea” în cadrul proiectului „Miercurea literaturii europene” și cu ocazia Târgului de Carte din Retiro.

Săptămâna aceasta, prin volumul de poezie „Miniaturas de tiempos venideros. Poesía rumana contemporánea” (Ed. Vaso Roto, 2013), apărut cu sprijinul ICR, poezia românească contemporană va fi protagonista a două întâlniri literare organizate de ICR Madrid în capitala spaniolă.

Potrivit ICR Madrid, pe 4 iunie, în cadrul proiectului european „Miercurea literaturii europene”, va avea loc o discuție între poeta Denisa Comănescu și traducătoarea Cătălina Iliescu Gheorghiu pe marginea antologiei, iar pe 5 iunie, cu ocazia Târgului de Carte din Retiro, volumul va fi prezentat în spațiul popularei Librării Tipos Infames, de către poeții Denisa Comănescu, Nicolae Prelipceanu și Juan Carlos Reche, în cadrul unui eveniment la care vor participa și traducătoarea Cătălina Iliescu Gheorghiu și reprezentanții editurii Vaso Roto.

Dialogul dintre poeta și editoarea Denisa Comănescu și traducătoarea Cătălina Iliescu Gheorghiu, din cadrul proiectului „Miercurea literaturii europene”, va avea loc de la ora 19, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în Spania. Proiectul „Miercurea literaturii europene”/ „Los miércoles de la literatura europea“ este o inițiativă a Reprezentanței Comisiei Europene în Spania și a rețelei locale EUNIC și constă într-o serie de întâlniri între autor, traducător şi public pentru a sărbători diversitatea culturală europeană şi, în special, pentru a evidenţia munca importantă a traducătorului ca bază a culturii europene, care se suprapune pe aportul culturilor naţionale. Ediția din acest an a fost inaugurată pe 19 martie, cu o întâlnire dedicată Franței, programul fiind urmat de evenimente organizate de Polonia, Portugalia și Republica Cehă. România va fi urmată de Finlanda și Slovenia, evenimente care îi vor avea ca invitați pe autorii Riikka Pulkkinen și, respectiv, Boris Pahor.

Volumul va fi și punctul de plecare al discuției de pe 5 iunie, de la ora 20, din Librăria Tipos Infames, la care vor participa poeții Denisa Comănescu, Nicolae Prelipceanu și Juan Carlos Reche, traducătoarea Cătălina Iliescu Gheorghiu și reprezentanții editurii Vaso Roto. ICR Madrid organizează această întâlnire în cadrul ediției a 73-a a Târgului de Carte de la Madrid. Evenimentul marchează cea de-a treia participare consecutivă a ICR Madrid cu stand propriu la Târgul de Carte din Parcul Retiro.

„Miniaturas de tiempos venideros. Poesía rumana contemporánea”, ediție bilingvă, publicată în spaniolă cu sprijinul Institutului Cultural Român, a apărut în 2013 la editura Vaso Roto, în traducerea Cătălinei Iliescu Gheorghiu. Este probabil cea mai amplă antologie de poezie românească contemporană publicată în Spania până astăzi. Volumul include poezii de: Ileana Mălăncioiu, Ion Pop, Ana Blandiana, Nicolae Prelipceanu, Dinu Flămând, Adrian Popescu, Liviu Ioan Stoiciu, Gabriel Chifu, Denisa Comănescu, Traian T. Coşovei,Florin Iaru, Alexandru Muşina, Ion Mureșan, Marta Petreu, Mircea Cărtărescu, Ioan Es. Pop, Daniel Bănulescu, Robert Şerban, Dan Sociu, Stoian G. Bogdan.