Strălucire, covor roşu, coafuri şi ţinute colorate, unele elegante, altele menite să şocheze, zâmbete la discreţie, camere de filmare nerăbdătoare să înregistreze cele mai calde declaraţii ale delegaţiilor ţărilor participante – toate acestea şi multe altele au putut fi văzute în deschiderea oficială a evenimentului Eurovision 2014. Petrecerea, care a respectat traseul pe covorul roşu precum marile show-uri hollywoodiene, a avut loc la Primăria capitalei Copenhaga. Paula şi Ovi au păşit pe covorul roşu însoţiţi de Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, de unul dintre compozitorii melodiei şi de backing vocals, informeaza TVR.

Delegatia Romaniei la Eurovision 2014Foto: TVR

Strălucire, covor roşu, coafuri şi ţinute colorate, unele elegante, altele menite să şocheze, zâmbete la discreţie, camere de filmare nerăbdătoare să înregistreze cele mai calde declaraţii ale delegaţiilor ţărilor participante – toate acestea şi multe altele au putut fi văzute în deschiderea oficială a evenimentului Eurovision 2014. Petrecerea, care a respectat traseul pe covorul roşu precum marile show-uri hollywoodiene, a avut loc la Primăria capitalei Copenhaga. Organizată de autorităţile oraşului, televiziunea naţională daneză (DR) şi EBU, deschiderea oficială a adunat o mare mulţime de danezi şi turişti, prezenţi în piaţa din faţa primăriei pentru a suţine delegaţiile prezente. Steaguri din toate cele 37 de ţări participante au putut fi văzute din muţimea de oameni strânsă de-o parte şi de alta a covorului roşu.

Paula si Ovi la receptia de deschidere Eurovision 2014

Paula si Ovi la receptia de deschidere Eurovision 2014

Foto: TVR

Delegaţiile au defilat în ordinea alfabetică a numelui ţărilor, au făcut poze, au răspuns întrebărilor prezentatorilor show-ului, dar şi jurnaliştilor prezenţi. Un grup de români organizat de ghidul delegaţiei României la eveniment a făcut vizibil şi steagul ţării noastre în mulţime. Ceremonia a putut fi urmărită live în întreaga lume pe eurovision.tv.

Potrivit TVR, Paula şi Ovi au păşit pe covorul roşu însoţiţi de Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, de unul dintre compozitorii melodiei şi de backing vocals. Dacă Ovi a purtat o ţinută asigurată de Ego Men’s Fashion Concept, ţinuta Paulei - o rochie lungă, roz pal, cu paiete - a fost asigurată de Mihaela Pangulescu (pygmalyon.ro). Deja obişnuiţi din 2010 cu euforia Eurovision, cei doi interpreţi români au fost întrebaţi de ce au dorit să urce din nou pe scena Eurovision. „Am fost foarte aproape de primul loc în 2010, de ce să nu încercăm din nou?”, a răspuns Ovi. Tot el a menţionat că vor avea câteva elemente surpriză în show-ul de pe scenă: pianul rotund şi holograme.

Ceremonia a continuat cu o recepţie într-o sală imensă a Primăriei, unde artiştii au interacţionat cu cei prezenţi, au glumit, s-au fotografiat şi au acordat interviuri. Paula şi Ovi au fost extrem de solicitaţi, atât de televiziunile naţionale prezente, cât şi de ceilalţi artişti, printre care reprezentanţii Maltei, Ucrainei, Ungariei, Moldovei, Albaniei, Islandei sau Macedoniei. Atmosfera caldă din interiorul Primăriei nu a reuşit, din păcate, să compenseze cele 8 grade de afară, astfel că defilarea pe covorul roşu are ca urmare o pauză vocală pentru Paula Seling, care a fost sfătuită să ia un tratament pentru a-şi reveni rapid la cea mai bună formă.

Petrecerea de deschidere s-a încheiat la EuroClub, locul de întâlnire a tuturor fanilor şi jurnaliştilor acreditaţi la Eurovision, unde Paula Seling şi OVI au fost abordaţi încă de la intrare pentru o nouă sesiune de autografe şi fotografii, precum şi pentru interviuri.

Incepand de mâine, românii vor putea urmari pe micile ecrane spectacolul Eurovision 2014. TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi tvrplus.ro vor transmite în direct prima semifinală de la ora 22.00. Transmisiunea directă de la B&W Hallerne va fi precedată de Studio Eurovision care ne va introduce in atmosfera de concurs si va aduce cele mai noi informatii despre concurenti.

In prima semifinală Eurovision 2014 vor evolua reprezentantii urmatoarelor tari: Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaijan, Armenia, Estonia, Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San Marino, Portugalia, Ucraina şi Olanda.

37 de ţări participă la competiţia din acest an, Paula Seling şi OVI urmând a urca pe scenă în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai şi - dacă se califică - în finala din 10 mai.