Mohamed a devenit cel mai comun nume de barbat din capitala Norvegiei, Oslo. Un recensamant al populatiei a aratat ca mai mult de 4800 de barbati si baieti din Oslo se numesc Mohamed, depasind cu mult alte nume des intalnite, precum Jan si Per. Desi Mohamed, scris in diverse moduri, a fost numele preferat pentru parintii de baieti in ultimii patru ani, aceasta este prima oara cand a reusit sa urce in fruntea listei cu cele mai comune nume, informeaza BBC.

"Este foarte interesant", a spus Jorgen Ouren de la Statistics Norway .

Fenomenul nu este intalnit doar in Norvegia, numele reusind sa castige teren si in in Marea Britnie. Biroul National de Statistica din Marea Britanie a spus ca Mohammed a fost cel mai des intalnit nume de baiat in Anglia si in Tara Galilor in 2013.

Numarul musulmanilor norvegieni a ajuns la 150.000 in 2012, acestia fiind in general originari din Pakistan, Somalia, Irak sau Maroc.

In Norvegia activeaza si cea mai mare organizatie anti-islam din Europa, numita Stop Islamization of Norway (n.red. Opriti Islamizarea Norvegiei). Aceasta a fost infiintata in 2008 si are mai mult de 3000 de membri.

In afara orasului Oslo, cel mai popular nume de baiat este Filip, in timp ce pentru fete pariintii au preferat numele de Emma.