Un seism de 3 grade pe scara Richter s-a inregistrat, sambata, in zona montana a Muntilor Gutai, la ora 14.20, intre localitatile Cavnic, Sighetu Marmatiei si Baia Sprie, potrivit Agerpres. Cutremurul s-a produs la o adancime de 10 kilometri.

"Este vorba de un cutremur mic. Fiind foarte de suprafata, poate fi simtit. A fost simtit in zona in care s-a produs", a declarat seismologul Mircea Radulian directorului stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, la Realitatea TV.

Radulian a precizat ca seismul a fost resimtit in zona Cavnic- Baia Sprie, cu o intensitate de doua grade pe scara Mercalli, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca a declarat pentru Agerpres ca, in urma producerii cutremurului, care a avut epicentrul in apropierea versantului Mogosa din Muntii Gutaiului, nu au fost semnalate pagube.

"Deocamdata nu avem raportate pagube sau persoane ranite. Dar in schimb foarte multi cetateni au sunat la 112 relatand speriati ca au simtit pamantul miscandu-se. Primaria municipiului Sighetu Marmatiei a precizat ca nu au fost produse pagube in urma cutremurului", a spus Dan Buca.