Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca evenimentul de lansare a candidaturii la prezidentiale a lui Victor Ponta, din septembrie 2014, nu a fost platita din fondurile partidului si ca a devenit o datorie financiara care trebuie achitata de social-democrati. "Nu, nu a fost platit de PSD (evenimentul - n.red.). Urmeaza sa vorbim cu colegii sa strangem fonduri ca sa platim o datorie de la lansarea candidatului la prezidentiale", a spus Liviu Dragnea, intrebat despre datoriile PSD rezultate in urma organizarii evenimentului de pe Arena Nationala, potrivit Agerpres.

Liviu DragneaFoto: HotNews / Dan Popescu

Liderul social-democrat a sustinut si ca nu stia ca mitingul de lansare a candidatului PSD la prezidentiale nu a fost platit din fondurile partidului.

Curtea de Conturi a mentionat, in raportul sau, nereguli la cheltuielile Primariei Municipiului Bucuresti legate de organizarea in septembrie 2014 pe Arena Nationala a lansarii candidaturii lui Victor Ponta la presedintie.

Compania UTI a facut precizari, intr-un comunicat remis vinerea trecuta, aratand ca are cu Primaria Capitalei un acord de operare si mentenanta preventiva a Arenei si a prestat toate activitatile tehnice specifice solicitate de catre PMB prin nota de comanda.

Compania sublinia ca, potrivit comenzii primite de la PMB pentru luna septembrie, UTI Grup a prestat servicii de mentenanta curenta a Arenei Nationale, precum si servicii de operare a arenei (activarea si operarea instalatiilor electrice, de securitate si de comunicatii) si de reparare a gazonului in vederea organizarii evenimentului PSD, in perioada 19-20 septembrie 2014.

UTI preciza ca "a prestat toate activitatile tehnice specifice solicitate de catre PMB prin nota de comanda evidentiate in contractul de mentenanta semnat intre parti, iar situatia de lucrari aferenta lunii septembrie (care a inclus si evenimentul PSD), precum si factura emisa de UTI Grup, in baza validarii situatiei de lucrari de catre expertii tehnicii PMB, reflecta serviciile tehnice prestate".

"Factura de stornare a sumei care reprezinta contravaloarea serviciilor prestate de UTI conform comenzii primite de la PMB pentru organizarea evenimentului PSD a fost emisa ca urmare a unei decizii a Curtii de Conturi care, in urma unui audit financiar realizat la Primaria Municipiul Bucuresti, a stabilit ca fiind nejustificata achitarea de catre PMB a serviciilor de operare a evenimentului PSD incluse in situatia de lucrari pentru luna septembrie 2014 si a decis returnarea sumei facturate pentru organizarea acestui eveniment, precum si achitarea de catre UTI Grup a unei facturi de penalitati si dobanzi pentru zilele dintre data achitarii facturii si data stornarii acesteia, conform codului fiscal in vigoare", mai preciza compania.