Cateva sute de revolutionari s-au adunat, marti, in Piata Victoriei, pentru a cere anularea legii prin care le sunt retrase indemnizatiile, la un moment dat protestatarii incercand sa rupa cordonul de ordine, transmite Mediafax. "Un pitic si unu chior si-au batut joc de popor", "Iesi afara, javra ordinara" scandeaza protestatarii, unii dintre ei fluturand steaguri.

UPDATE Protestul din Piata Victoriei s-a incheiat, manifestantii se indreapta spre Palatul Parlamentului, transmit televiziunile de stiri. Parlamentul se reuneste in sedinta solemna dedicata Revolutiei.

"Noi dorim demisia guvernului si organizarea de alegeri anticiapte. Exact ca in decembrie 1989, romanii se afla astazi sub dictatura", a afirmat un protestatar.

La protest sunt prezenti reprezentanti ai mai multor asociatii de revolutionari din tara. Este a doua zi consecutiva de proteste in Piata Victoriei.

Oamenii, adunati in zona Muzeului Antipa, cer schimbarea Guvernului, invocand probleme din tara si saracia. Ei reclama ca guvernantii "au distrus tara", "le-au taiat salariile profesorilor", dovedindu-se a fi "cea mai proasta guvernare".

La un moment dat, protestatarii au incercat sa rupa cordonul de ordine si sa iasa din perimetrul impus pentru actiune, astfel ca jandarmii au fost nevoiti sa intervina pentru restabilirea ordinii.

In ultima perioada revolutionarii au organizat mai multe proteste in tara si au intrat in greva foamei, solicitand sa nu le fie retrase indemnizatiile.

Un protest similar, in fata Muzeului Antipa, a avut loc in 29 noiembrie, oamenii cerand atunci si o intalnire cu premierul.

Liderii protestatarilor sustineau atunci ca s-au intalnit cu reprezentanti ai Ministerului Muncii si ca au fost surprinsi sa constate ca secretari din minister nu stiau numarul exact al revolutionarilor pe care il considerau de cateva ori mai mare decat in realitate.

"Suntem 9.628 de luptatori la nivel national. Asteptam o intalnire cu primul - ministru pentru a-i explica problemele noastre. Nu ne deranjeaza daca sunt facute verificari pentru a se dovedi care sunt adevaratii revolutionari", au explicat pe rand, la portavoce, liderii organizatiilor din Bucuresti, Brasov, Timisoara.

Ei spuneau ca la Parlament sunt colegi de-ai lor in greva foamei, forme de protest de acest fel existand insa si in alte orase din tara.

Pe 7 decembrie, aproximativ 100 de persoane care s-au declarat revolutionari au organizat un protest neautorizat.

Revolutionarii cer continuitate in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei, amenintand ca daca vor pierde acest drept si daca nu vor fi primiti de premier vor recurge la ample actiuni de protest.

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educatiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii prescolari, va sista indemnizatiile pentru revolutionari si va limita reducerile de tarife si gratuitatile la transport, releva un document guvernamental.