​BBC a anuntat ca cele patru spectacole Top Gear Live care ar fi trebuit sa se tina pe 27 si 28 martie in Norvegia au fost amanate pana la o data ce nu a fost anuntata. Se pare ca 18.000 de fani au platit intre 45 si 100 de lire sterline pe bilet si ramane de vazut cum isi vor primi banii inapoi cei care nu vor ajunge la evenimentele reprogramate.

BBC Worldwide, divizia comerciala a BBC, tine un tur mondial anual numit Top Gear Live, iar urmatoarele patru spectacole ar fi trebuit sa se tina pe 27 si 28 martie, la Stavanger in Norvegia. BBC le-a amanat insa fiindca nu s-a terminat ancheta care va decide viitorul lui Jeremy Clarkson, suspendat pe 10 martie pentru ca ar fi lovit un producator.

Nu se stie ce se va intampla cu Top Gear daca Jeremy Clarkson va fi concediat, mai ales ca realizatorul apare de ani buni in fiecare emisiune din turul mondial care mai are spectacole programate in Sydney (aprilie), Belfast (mai), Sheffield si Johannesburg (iunie) si Londra (noiembrie).

Jeremy Clarkson i-a injurat saptamana trecuta in public pe sefii BBC, spunea ca se asteapta sa fie concediat si adauga ca a incercat sa-si ceara scuze de la producatorul pe care l-ar fi lovit, insa acela nu a vrut nici macar sa-i deschida usa. Clarkson a revenit si a spus ca "tirada" impotriva sefilor BBC s-a vrut a fi o gluma.

Totul a pornit de la o altercatie pe care Clarkson ar fi avut-o cu producatorul Oisin Tymon din cauza unui pranz cald. Se pare ca Jeremy Clarkson l-ar fi lovit pe acesta, iar Tymon a raportat incidentul conducerii BBC. Clarkson spune ca i-a dat producatorului mai multe e-mail-uri in care isi cerea scuze, iar la patru zile dupa intamplare s-ar fi dus acasa la acesta ca sa-i ceara personal scuze, insa Tymon nu i-a deschis usa. Presa engleza a scris saptamana trecuta ca Clarkson l-ar fi facut pe Tymon "irlandez lenes".