TeliaSonera, cel mai mare operator de telefonie mobila din Suedia, intentioneaza sa renunte la 2000 de locuri de munca, echivalentul a 7% din numarul total de angajati, masura care ar reduce costurile cu circa 304 milioane dolari in urmatorii doi ani, informeaza Bloomberg. TeliaSonera, care in 2011 a obtinut peste 60% din venituri in tarile nord-europene, se confrunta cu acum cu o incetinire a cresterii pe aceste piete si cu o competitie tot mai mare pe zona serviciilor de comunicatii mobile.

Anuntul a venit cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare pentru trimestrul trei din acest an, care s-au situat sub estimarile analistilor.

Operatorul suedez inregistreaza in continuare cresteri semnificative ale veniturilor din operatiunile din tari precum Turcia, Rusia si cateva state care au facut parte din Uniunea Sovietica.

Vanzarile TeliaSonera s-au ridicat la 25,8 miliarde coroane suedeze in trimestrul trei al acestui an, in scadere cu 3,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care analistii se asteaptau la vanzari de 26,1 miliarde coroane suedeze. Profitul net a scazut cu 1,2% pana la 4,8 miliarde coroane suedeze.

Comunicatul integral al Teliasonera - aici.